Hoe werkt de App?

De Ondertitels-app leest TV-ondertiteling live voor zodra de tekst onderin het TV-beeld verschijnt. Desondanks hoeft de app niet met de TV te worden verbonden. Daarnaast wordt de tekst ook vergroot in de applicatie weergegeven. Met een simpele veegbeweging naar links of rechts over het scherm van de smartphone of tablet kan naar een vorige of volgende zender gezapt worden. Houd daarbij uw apparaat horizontaal in de zogeheten 'landscape'-modus.

Het TV-geluid blijft via het TV-toestel te horen; de App leest alleen de ondertiteling voor. Het TV-signaal wordt tegenwoordig via verschillende methoden verspreid, zoals analoog, digitaal en satelliet. Daardoor duurt het soms enkele seconden voordat het beeld en geluid bij u binnenkomen. Als de ondertiteling eerder wordt voorgelezen dan dat de tekst op TV verschijnt, dan kan in de App een vertraging worden ingesteld. Dit kan via verticale veegbewegingen per zender gedaan worden.

Negentien zenders

Dankzij de medewerking van diverse TV-omroepen zijn de gesproken ondertitels beschikbaar van tien Nederlandse en zeven Vlaamse zenders. Deze zenders zijn ook op de Webbox beschikbaar.

Gratis downloaden en proefperiode

De App voor gesproken ondertitels kan gratis worden gedownload van de Google Play Store en de Apple App Store. Gedurende de eerste vier weken kan de app gratis worden uitgeprobeerd. Om de App daarna te kunnen blijven gebruiken is registratie en een abonnement op het Webbox-platform vereist. Kies daarom op tijd de optie 'Aanmelden' om de App aan te melden bij het Webbox-platform.
Zonder registratie en abonnement wordt de functionaliteit van de applicatie na de proefperiode beperkt tot één dagelijks wisselende willekeurige zender.

Voor gebruikers die al aangesloten zijn op de diensten van het zogeheten Webbox-platform blijft deze App ook na de proefperiode gratis. Maar ook dan dient de App wel op tijd geregistreerd te worden om van de volledige functionaliteit gebruik te kunnen blijven maken.

Gebruik van het online Webbox-platform

De Ondertitels-app is in eerste instantie een uitbreiding van de dienstverlening voor gebruikers van de Webbox (bezoek voor meer info Webbox.nl). De App maakt gebruik van hetzelfde platform op internet voor de gesproken ondertitels. Gebruikers van de Webbox hebben al een abonnement op het Webbox-platform en kunnen derhalve de App gratis gebruiken naast de Webbox. Aan een Webbox-abonnement kan één App ID van Android of één App ID van  iOS gekoppeld worden. Dit abonnement van €5,95 per maand wordt via een machtiging automatisch geïnd.

Gebruikers van de App zónder Webbox

Gebruikers van de App die geen Webbox hebben, dienen zich via deze website te registreren op het Webbox-platform en het bijbehorende abonnement van €5,95 per maand te betalen. Dit gebeurt via een machtiging. Per registratie en abonnement kan één App ID van Android of één App ID van iOS worden gekoppeld. Het Webbox-platform is voor wat betreft de gesproken ondertitels aanzienlijk aangepast zodat ook de Ondertitels-App ervan gebruik kan maken.

Registratie is altijd vereist

Om de gesproken ondertitels via smartphone en tablet te kunnen beluisteren is registratie van de App vereist voor zowel gebruikers met als zonder Webbox. Kies op deze website de optie 'Aanmelden' om de App te registreren.

Kosten

Solutions Radio ontvangt voor de ontwikkeling en onderhouden van de Ondertitels-app geen subsidie. Voor de financiering wordt geen gebruik gemaakt van het tonen van reclame of het verzamelen en verhandelen van gebruikersdata. Het door gebruikers te betalen abonnement draagt bij aan het dekken van de aanzienlijke investeringen voor het ontwikkelen van de App. Ook het onderhoud en ondersteuning horen hierbij.

Meer informatie over de Webbox is te vinden op Webbox.nl.
Voor verdere informatie over de Ondertitels-App kunt u mailen naar info@gesproken-ondertitels.nl.